Deelnemers 2018

Tijdens de Glas en Keramiek Beurs van 2018 waren er zo'n 100 stands met glaskunst en keramiek te bewonderen, van antiek tot eigentijds, van art nouveau tot postmodern. Hieronder kunt u alle deelnemers nog eens bekijken. 

Breeden, Marianne van den en Judith Reedijk

Keramiekproject In living memory

Het verhaal van de armoedebestrijding is het vertellen waard. Ze kreeg in de negentiende eeuw een wel heel bijzonder gezicht: volksverheffing en heropvoeding. Wie door honger en geldgebrek zich schuldig maakte aan landloperij, prostitutie of diefstal, drankzucht of geweld, kreeg ermee te maken. Ver weg van de steden werden speciale woon-werkkampen ingericht, de koloniën. Met een combinatie van normen, arbeid, discipline, beloning, straf en onderwijs kreeg men een kans om het leven weer in eigen hand te nemen, maar het betekende ook beroving van vrijheid in sommige koloniën.

Middels hun buidelvazen verbeelden Marianne van den Breeden (Utrecht) en Judith Reedijk (Veenhuizen) een aantal facetten van deze gesloten koloniën. De afgelopen jaren hebben zij intensief samengewerkt aan de vormgeving van hun idee bij deze vorm van verheffing. Het hunkeren naar vrijheid of juist het berusten in gevangenschap wordt verbeeld door de twee vlakken waarop een buidelvaas kan staan. Het concept wordt ondersteund door de aardse fragmenten (het landschap, de aarde) van Judith Reedijk en haar transfers van veenwerkers. Deze afbeeldingen, en daarmee deze geschiedenis, is ‘verborgen’, staat aan de onderkant van het vaasje. Het aardse van het landschap en de bloemen in het vaasje staan voor een nieuw leven. Het reliëf (de netstructuur) op het vaasje verbeeldt het gevangenzitten in het systeem.

Address

  • Straat: Hospitaallaan 19
  • Postcode: 9341 AG
  • Plaats: Veenhuizen
  • Land: Netherlands

Contact

  • Mobiel: 06-23661657
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Breeden, Marianne van den en Judith Reedijk

Standnummer

72

Specialiteit

Keramiek

Contactgegevens

Cultureel Centrum Het Dak
Tiendweg 9 A
4142 EG  Leerdam

T 0345 - 613626 / 611755

E  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Afhankelijk van de Corona maatregelen zijn de voorbereidingen voor de Glas en Keramiek Beurs Leerdam alweer gestart.

Meer informatie vindt u hier.
Hou onze website in de gaten om op de hoogte te blijven voor dit jaar.