• gert bullee kei

    Glas & Keramiek Beurs Leerdam

  • Jessica Homich

    Glas & Keramiek Beurs Leerdam

Glas en Keramiek Beurs Leerdam

Zoals zo veel organisatoren van evenementen hebben wij de laatste tijd van persconferentie naar persconferentie geleefd om duidelijkheid te krijgen over de organisatie van de Glas- en Keramiekbeurs 2021. Elke aanpassing van de maatregelen maakte het onmogelijk een inschatting te maken over het wel- of niet door laten gaan van de beurs.

Na diverse peilingen onder de deelnemers van de beurs merkten we dat ook zij veel twijfels hebben over deelname. Dit begrijpen we heel goed. 

We hebben daarom besloten te stoppen met de organisatie van de Glas- en Keramiekbeurs.

Met veel plezier en liefde voor het glas hebben wij dertig mooie beurzen georganiseerd en we willen iedereen die hieraan heeft meegeholpen van harte bedanken voor hun inzet, deelname en medewerking.

Zij hebben, met ons samen, een boost gegeven aan 30 jaar glaspromotie in Leerdam. Daar zijn we bijzonder trots op!

We hopen dat deze energie bewaard blijft voor het Leerdamse glas en dat er mooie nieuwe initiatieven zullen ontstaan.

Als laatste product van de Glas- en Keramiekbeurs bieden wij nog het beursobject 2021 aan, ontworpen door Carina Riezebos. 

Carina Riezebos grijpt met haar ontwerp terug op het allereerste ontwerp van Richard Meitner, de schepping van Adam. Ze noemt haar object ”A touch of Eve”. Zoals Meitner het Goddelijke licht in zijn object verwerkte, dat Adam schiep, zo laat Riezebos drie afzonderlijke gebruiksproducten elkaar aanraken als de handen van God en Eva. Ze brengt op een bijzondere manier religie en rituelen in een moderne vorm terug in deze tijd. Een object van deze tijd, dat de balans brengt in de hele serie.

Wij wensen iedereen het allerbeste toe en kijken terug op een fantastische tijd met een geweldig team harde werkers!

Namens de Glas- en Keramiekbeurs organisatie,

Harm Wolthuis

Adres

Cultureel Centrum Het Dak • Tiendweg 9a (voor navigatie gebruik "Voorwaartsveld") • 4142 EG  Leerdam
T 0345 - 613 626 • E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoekersinfo

Entreekaarten, lezingen en het beursoject

Entreekaarten

Entreekaarten

Uw ticket voor de Glas en Keramiek Beurs geeft u toegang tot zo’n 80 stands moderne en antieke glaskunst en keramiek. Bezoekers van de Glas en Keramiek Beurs krijgen daarnaast de gelegenheid gratis deel te nemen aan Art College, waar experts op het gebied van glas en keramiek hun expertise delen tijdens lezingen van circa een half uur.

De entree voor de Glas en Keramiek Beurs bedraagt 12 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen.

Entreekaarten zijn binnenkort online verkrijgbaar.

Art College 2021

Art College 2021

Speciaal voor bezoekers die niet alleen graag naar glas en keramiek kijken maar er ook meer over willen weten, stelt de Glas en Keramiek Beurs elk jaar een lezingenprogramma samen. Tijdens Art College spreken diverse experts op het gebied van glas, keramiek, kunst en design over hun vakgebied. Geschikt voor iedere beginnende of gevorderde kunstliefhebber!

Art College is vrij toegankelijk voor bezoekers van de Glas en Keramiek Beurs. 

Lees meer

Beursobject

Beursobject

De Glas en Keramiek Beurs laat al sinds 1994 jaarlijks een object vervaardigen door een gerenommeerd kunstenaar of ontwerper. Dit object wordt vervaardigd in een oplage van zo’n 250 exemplaren en wordt vervaardigd door de Tsjechische meesterblazer Marek Bartko.

Met trots mogen wij vertellen dat Carina Riezebos het Beursobject voor de Glas- en Keramiek Beurs zal maken.

Lees meer

Route en parkeren

De Glas en Keramiek Beurs ligt op minder dan tien minuten lopen van het NS Station in Leerdam. 

Plan hier uw reis

Bent u van plan om met de auto te komen? Parkeer uw auto dan op de parkeerplaats naast Cultureel Centrum Het Dak of op het parkeerterrein van de naastgelegen glasfabriek Royal Leerdam Crystal. Als u gps gebruikt, voer dan als adres ‘Voorwaartsveld, Leerdam’ in. 

Plan hier uw reis

Parkeergelegenheden 

Cultureel Centrum Het Dak • Tiendweg 9a (voor navigatie gebruik "Voorwaartsveld") • 4142 EG Leerdam
T 0345 - 613 626 • E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactgegevens

Cultureel Centrum Het Dak
Tiendweg 9 A
4142 EG  Leerdam

T 0345 - 613626 / 611755

E  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Afhankelijk van de Corona maatregelen zijn de voorbereidingen voor de Glas en Keramiek Beurs Leerdam alweer gestart.

Meer informatie vindt u hier.
Hou onze website in de gaten om op de hoogte te blijven voor dit jaar.