• gert bullee kei

    Glas & Keramiek Beurs Leerdam

  • Jessica Homich

    Glas & Keramiek Beurs Leerdam

Glas en Keramiek Beurs Leerdam

Na een hectische tijd van veranderende maatregelen naar aanleiding van de ontwikkeling in ons land door het Coronavirus, hopen wij de Glaskunstbeurs 2021 door te kunnen laten gaan.

We zijn bezig met de voorbereidingen en hebben Carina Riezebos gevraagd het beursobject voor 2021  te ontwerpen. Het zal een bijzonder object worden dat teruggrijpt op het allereerste ontwerp van Richard Meitner, de schepping van Adam. Carina Riezebos noemt haar object ”A touch of Eve”. Zoals Meitner het Goddelike licht in zijn object verwerkte, dat Adam schiep, zo laat Riezebos drie afzonderlijke gebruiksproducten elkaar aanraken als de handen van God en Eva. Ze brengt op een bijzondere manier religie en rituelen in een moderne vorm terug in deze tijd.

Het belooft een mooi object te gaan worden.

Naast de ontwikkeling van het beursobject zijn we druk bezig met het organiseren van de Glaskunstbeurs zelf.

Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 november 2021 hopen wij de deuren weer te kunnen openen voor deelnemers, glasliefhebbers, kunstenaars, verzamelaars en belangstellenden.

Natuurlijk volgen wij ten alle tijden de maatregelingen die ons door de overheid en het RIVM worden opgelegd. Wij zullen ons uiterste best doen de beurs voor deelnemers, personeel en bezoekers zo veilig mogelijk te laten verlopen. Hierbij rekenen wij ook op het verantwoordelijkheidsgevoel van alle betrokkenen.

Graag horen we van u of u een plekje wil reserveren en uw deelname veilig wilt stellen. Via inschrijven kunt u alle informatie over inschrijving voor de beurs vinden.

Een bezoekje aan de Glas en Keramiek Beurs in Leerdam is een must voor iedere liefhebber van kunst, design en antiek. Niet alleen is het de perfecte gelegenheid om kunst te bewonderen en te kopen, in veel gevallen krijgt u bovendien de unieke kans de kunstenaar zelf te ontmoeten.

5, 6 en 7 november 2021

Openingstijden:

vrijdag 5-11:     13.00 uur tot 19.00 uur

zaterdag 6-11: 10.00 uur tot 17.00 uur

zondag 7-11:   10.00 uur tot 17.00 uur

Adres

Cultureel Centrum Het Dak • Tiendweg 9a (voor navigatie gebruik "Voorwaartsveld") • 4142 EG  Leerdam
T 0345 - 613 626 • E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoekersinfo

Entreekaarten, lezingen en het beursoject

Entreekaarten

Entreekaarten

Uw ticket voor de Glas en Keramiek Beurs geeft u toegang tot zo’n 80 stands moderne en antieke glaskunst en keramiek. Bezoekers van de Glas en Keramiek Beurs krijgen daarnaast de gelegenheid gratis deel te nemen aan Art College, waar experts op het gebied van glas en keramiek hun expertise delen tijdens lezingen van circa een half uur.

De entree voor de Glas en Keramiek Beurs bedraagt 12 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen.

Entreekaarten zijn binnenkort online verkrijgbaar.

Art College 2021

Art College 2021

Speciaal voor bezoekers die niet alleen graag naar glas en keramiek kijken maar er ook meer over willen weten, stelt de Glas en Keramiek Beurs elk jaar een lezingenprogramma samen. Tijdens Art College spreken diverse experts op het gebied van glas, keramiek, kunst en design over hun vakgebied. Geschikt voor iedere beginnende of gevorderde kunstliefhebber!

Art College is vrij toegankelijk voor bezoekers van de Glas en Keramiek Beurs. 

Lees meer

Beursobject

Beursobject

De Glas en Keramiek Beurs laat al sinds 1994 jaarlijks een object vervaardigen door een gerenommeerd kunstenaar of ontwerper. Dit object wordt vervaardigd in een oplage van zo’n 150 exemplaren en wordt vervaardigd door de Tsjechische meesterblazer Marek Bartko.

Met trots mogen wij vertellen dat Carina Riezebos het Beursobject voor de 31e editie van de Glas- en Keramiek Beurs zal maken.

Lees meer

Route en parkeren

De Glas en Keramiek Beurs ligt op minder dan tien minuten lopen van het NS Station in Leerdam. 

Plan hier uw reis

Bent u van plan om met de auto te komen? Parkeer uw auto dan op de parkeerplaats naast Cultureel Centrum Het Dak of op het parkeerterrein van de naastgelegen glasfabriek Royal Leerdam Crystal. Als u gps gebruikt, voer dan als adres ‘Voorwaartsveld, Leerdam’ in. 

Plan hier uw reis

Parkeergelegenheden 

Cultureel Centrum Het Dak • Tiendweg 9a (voor navigatie gebruik "Voorwaartsveld") • 4142 EG Leerdam
T 0345 - 613 626 • E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactgegevens

Cultureel Centrum Het Dak
Tiendweg 9 A
4142 EG  Leerdam

T 0345 - 613626 / 611755

E  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Afhankelijk van de Corona maatregelen zijn de voorbereidingen voor de Glas en Keramiek Beurs Leerdam alweer gestart.

Meer informatie vindt u hier.
Hou onze website in de gaten om op de hoogte te blijven voor dit jaar.